Debatten om religiösa förskolor fortsätter

Moderaterna i Eskilstuna riktar kritik mot socialdemokraterna i frågan om religiösa förskolor. Socialdemokraterna hotar med att dra in det kommunala bidraget till den kristna förskolan "Växthuset", eftersom partiet sa nej till bidrag till en muslimsk förskola. Men moderaternas gruppledare, Iha Frykman, ställer inte upp på det.
- Det är fel. Olika religioner är en del i mångfalden, säger Iha Frykman. Socialdemokraten Jörgen Danielsson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Eskilstuna, har tidigare sagt att kommunen kanske kan komma att dra in det kommunala bidraget på 60 000 kronor per barn och år från förskolan eftersom socialdemokraterna inte vill ha förskolor som är religöst bundna. "Bra med muslimsk förskola" Anledningen är Sveriges Radio Sörmlands avslöjande om att socialdemokraterna sa nej till en muslimsk förskola. När barn- och utbildningsnämnden sa nej till att ge bidrag till Usama Mostafas ansökan om bidrag visste inte partiet, med ordförande Jörgen Danielsson i spetsen, att kommunen ger bidrag till en kristen förskola i vilken bland annat bön och bibeln är en del av undervisningen. - Jag tycker att det hade varit bra att vi i Eskilstuna hade kunnat få en muslimsk förskola, säger Iha Frykman.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".