Sörmland

"OS-facklan bör inte stoppas"

Internationella olympiska kommittén kommer att diskutera om den pågående fackelstafetten ska avbrytas i förtid. Styrelsen kommer att diskutera ett eventuellt stopp av den pågående världsomspännande resan för OS-facklan med anledning av de protester som hittills omgärdat evenemanget.

Stefan Lindeberg, från Nyköping, är ordförande i Sveriges olympiska kommitté och han är överraskad över planeringen.

– Det är en sak om man av säkerhetsskäl modifierar hur man tar sig genom olika städer och så.

– Det här är ju ändå inte en symbol för Kina och Kinas regim utan en symbol för den olympiska rörelsen och för de värderingar vi står för och jag har alltid älskat den där symbolen själv just för att den visar tanken på att samla ungdomar från hela världen till en idrottsfest, där man kan mötas under respekt och på lika villkor och under fred som ett slags ljus en mörk samtid.

– Jag är ju i Kina just nu och här visas på teve det som hände i London och jag blir förstås ledsen av att se det för det blir ju som ett slag angrepp på idrotten så det blir en debatt om fel saker, slutar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista