FLEN

Polisen blir mer synlig i centrum

Det räcker inte att bötfälla eller att tillfälligt ta hand om de missbrukare som betraktas som störande av Flens kommun, butiksägare och polisen. Det tycker i alla fall inte Föräldraföreningen mot narkotika i Flen.

Fylla och bråk är numera vanligt i Flens centrum och det här vill nu bland andra butiksägare, kommun och polis i kommunen ändra på genom att till exempel polisen ska vara mer synlig, bötfälla på plats och genom ökat samarbete med handlarna.

Lotta Lennartsson arbetar på en resebyrå mitt i Flens centrum och hon håller med om att det är stökigt och att nåt måste göras.

På kommunens hemsida berättar man om vilka metoder man ska ta till för att citat ”buset ska bort”.

Det här reagerar Linnea Tillman på föräldraföreningen mot Narkotika i Flen på.

– Det man borde tänka på är att hjälpa de här människorna för det finns en anledning till att missbruket. Brist på sysselsättning till exempel, säger hon.

– Det är många som sitter på parkbänkarna i centrum och när centrum nu inte är så stort så märks det väldigt tydligt, fortsätter hon.

– Att flytta på dem hjälper inte. De hittar någon annanstans att vara. Flyttar man dem till en annan kommun hjälper ju inte det heller. De försvinner ju inte bara för att man kastar bort dem, säger Linnea Tillman.

Fredrik Lorenzoni
fredrik.lorenzoni@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista