Gnesta

Beväpnade män rånade Swedbank

Swedbank i Gnesta rånades vid 9.30-tiden på torsdagen, en halvtimme innan öppningsdags. Tre tungt beväpnade personer körde in en bil mot bankens fasad, hoppade ur och slog sig in genom fönstren och sprängde inne i bankvalvet.

– Bankpersonalen sökte skydd och det inträffade en mindre detonation, säger polisens presstalesman, Lars Franzell.

Enligt bankchefen fick rånarna med sig pengar, men det är oklart hur mycket. Ingen skadades fysiskt vid rånet, men personalen chockades.

– Jag är förbannad. Det är för jäkligt och jag är bekymrad för hur personalen ska fungera i morgon, säger Swedbanks kontorschef i Gnesta Hans Gold.

Polisen fick under torsdagen hjälp av andra polisdistrikt i jakten på rånarna och bombtekniker har undersökt lokalerna, men polisen har hittills konstaterat att det inte finns något mer sprängmedel eller annat livshotande i lokalerna.

Vid 13-tiden hittades en brinnande bil utanför Laxne nror om Gnesta. Polisen undersöker om den bilen är samma bil som användes vid rånet, en röd Volvo 850.

Fredrik Blomberg
fredrik.blomberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".