OXELÖSUND

Rapport om anmäld chef hemligstämplad

I en hemligstämplad rapport från Oxelösunds kommun, visar det sig att kommunens handlingsplan, mot sexuella trakasserier, inte fungerar som den ska. Något som lett till att kommunledningen nu beslutar om olika åtgärder för att förbättra arbetsmiljön. Men vilka de här åtgärderna är är hemligt.

Rapporter har gjorts av ett konsultföretag med anledning av att en tidigare chef i Oxelösunds kommun för drygt en månad sedan polisanmäldes för sexuella trakasserier och kränkning av kommunanställda. Innehållet i rapporten är hemligt för att skydda de som är med i den.

– Jag hoppas verkligen att de stödåtgärder och den handlingsplan vi nu sätter in skall inleda en helande process. När det gäller den pågående polisutredningen om sexuella trakasserier har jag ingen kommentar utan avvaktar polisens och åklagares beslut, säger Benita Vikström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".