Eskilstuna

Storklottrare åtalad efter klotterturné

En 19-årig man från Eskilstuna, krävs nu på 240 000 kronor efter en längre klotterturné. Mannen är nu åtalad och summan han kan tvingas betala, är den största någonsin, för en klottrare i Eskilstuna.

Efter att ha suttit häktad sedan i mitten av mars, åtalas nu 19-åringen, för grov skadegörelse. Han ska ha klottrat och ristat på drygt 80 platser, och gett sig på allt från husväggar och polisbilar, till spårvagnar och broar.

Det är inte bara i hemstaden Eskilstuna, han enligt åtalet varit aktiv, utan även i Örebro, Västmanland, Stockholm, Göteborg och Uddevalla.

Polisen i Eskilstuna arbetar sedan en tid tillbaka, intensivt mot just klotter, och det var efter en tids spaning som polisen gjorde en husrannsakan och grep 19-åringen.

Enligt kammaråklagare Anna Asklöf, har 19-åringen erkänt, i stort sett allt. De 240 000 kronor han kan tvingas betala om han fälls är enligt Anna Asklöf den största summan någonsin för en klottrare i Eskilstuna.

Klara Johansson
klara.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".