SÖRMLAND

Landstinget varslar 60 anställda

Under tisdagen har landstinget lämnat in en anmälan om varsel till arbetsförmedlingen. Varslet omfattar 60 personer. Det är ett allmänt varsel som berör alla personalkategorier inom hälso- och sjukvården. Det uppger Ingrid Mårselius, personaldirektör och biträdande landstingsdirektör.

Enligt den senaste prognosen går hälso- och sjukvården i Sörmland mot ett beräknat underskott på 259 miljoner kronor. Landstinget har tidigare berättat att varsel kan komma att bli aktuellt med anledning av det stora underskottet.

Det är enligt Ingrid Morselius troligt att varslet under hösten blir ännu större.

– Vi varslar nu utan att kunna säga exakt vilka verksamheter som berörs eller vilka personalkategorier det handlar om. Det är troligt att vi kommer att få utöka varslet under hösten när vi ska lägga fram ytterligare förslag till förändring av den samlade sjukvården i Sörmland, fortsätter Ingrid Mårselius.

Varslet omfattar 60 personer. I anmälan till arbetsförmedlingen anges landstingets budgetunderskott och balanskravet som orsak.

– Vi har tyvärr inte sett någon förändring när det gäller kostnadsutvecklingen och därför måste ytterligare åtgärder vidtas. Hela organisationen måste nu ta sitt fulla ansvar för att vi ska komma tillrätta med den ekonomiska situation som råder. För att vi ska kunna ha en god utveckling av vår hälso- och sjukvård i Landstinget i Sörmland krävs det att vi har en ekonomi i balans, kommenterar Lotta Finstorp (m), landstingsstyrelsens ordförande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista