Eskilstunaföreningar planerar hjälp till irakier

Kurdiska föreningen, Babylonska föreningen och Irakiska klubben i Eskilstuna gör gemensam sak och tillsätter en arbetsgrupp för att snabbt kunna hjälpa de krigsdrabbade i Irak.
Firat Nemrud i Kurdiska föreningen i Eskilstuna, säger att man ska tillsätta en arbetsgrupp för att samordna insamlingen av hjälpmaterial. Problemet är transporterna - men Firat Nemrud hoppas att en hjälporganisation kan hjälpa till med transporter. Flera svenska hjälporganisationer arbetar just nu för fullt inne i Irak för att hjälpa dom tusentals irakier som flyr ut ur städerna. I Bagdad arbetar Läkare utan gränser och Svenska Röda Korset - tillsammans med sin muslimska motsvarighet Röda halvmånen - har byggt upp lager med filtar, tält och köksutrustning för att ta emot tusentals människor som flyr städerna och väntas samlas vid mot gränserna till bland annat Jordanien och Iran.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista