Nyköping

Oklart in i det sista om elitlicens

Det är fortfarande osäkert om Nyköpings Hockey klarar sin elitlicens nästa säsong. Senast den 30 april skulle klubben visa för hockeyförbundet att det inte finns några röda siffror i bokslutet men lottförsäljning och andra inkomstbringade aktiviteter har pågått in i det sista.  Klubbens ordförande Göran Forssberg är optimistisk, och tror att det ska gå vägen.

Valborgsmässofatonen, den 30 april, var egentligen Dagen D för Nyköpings Hockey. Då skulle klubben visa att man inte dras med några skulder längre. Ett bokslut med enbart svarta siffror är vad som krävs för att få grönt ljus för fortsatt allsvenskt spel. Inträdesbiljetten heter elitlicens.

I början av veckan, med bara några få dagar kvar alltså, låg skuldbördan fortfarande på mellan 300 000 och 400 000 kronor, enligt klubbens ordförande Göran Forssberg.

Då hade ända kommunstyrelsens ordförande i Nyköping, moderaten Jan Carle sträckt fram handen i form av ett löfte om uppskov med klubbens hyresskuld på 675 000 kronor.

– Många har kämpat på in i det sista. Billotteriet och annat ger fortfarande inkomster och vi ska klara det, säger Göran Forssberg.

I och med att 1: a maj det är röd dag så kommer heller inte de summor som kan ha gått in på klubbens post-, och bankgirokonton att synas förrän tidigas på fredagen.

– Vi kan därför inte summera vad det gett förrän tidigast då, kanske inte förrän på måndag, säger Göran Forssberg.

Målsättningen är nu att Nyköpings Hockey ska klara att få in de sista kronorna som fattas, och helst med en liten marginal. Och enligt Göran Forssberg, så har klubben möjligheter att genom så kallade bokföringstekniska åtgärder kunna påverka resultatet fram till årsmötet i slutet av maj, om det skulle krävas.

Per Thyrén
per.thyren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".