ESKILSTUNA

Andra raka förlusten för Smederna

Smederna mötte under tisdagen Kalmarlaget Dackarna hemma på motorstadion i Eskilstuna. En match som Eskilstunalaget förlorade med 41-55. Regerande mästarna Dackarna hade inga problem att ta andra raka segern i elitserien i speedway.

– Det håller inte. Dackarnas topp fem är ju GP hela vägen igenom, sade Smedernas lagledare Ingvar Ånstad efter matchen

Dackarna har inlett årets säsong starkt, på de fem ordinarie platserna är det samma lag som körde hem guldet i fjol. Men på reservplats återfinns i år en av landets större talanger, 17-årige Ludvig Lindgren, lillebror till VM-föraren Fredrik, som visade goda takter i Eskilstuna med sju inkörda poäng från sin reservplats.

– Jag är nöjd, vi har så pass bra förare i laget så jag behöver inte känna någon press. Försöker bara göra mitt bästa, sade Ludvig Lindgren.

– Det är skönt att ha Fredrik med i laget också. Jag får lite tips av honom och en del hjälp med motorer och sånt. Jag får det som han inte tycker duger och det är perfekt för mig, fortsatte han.

Lindgren är ett bevis på att det finns återväxt inom svensk speedway som alltmer domineras av utländska förare.

– Vi har lika mycket talang som polackerna. Skillnaden är att vi går i skola och inte kan träna lika mycket, sade Lindgren.