Fotboll

Efterlängtad seger för Nyköping

Nyköpings BIS tog sin första seger på hemmaplan när Nybro besegrades med 1-0. En bra start och en bra avslutning låg bakom de tre poängen.

Liksom i matchen mot Lindö förra helgen började Nyköpings BIS matchen mot Nybro strålande. Men liksom mot Lindö blev det sedan betydligt sämre spel efter de första 20 minuterna. Ett mönster som är svårt att förklara.

– Jag vet inte, vi bestämde oss för att gå ut och köra första 20-25 och verkligen trycka. Vi skapar chanserna men när man inte får utdelning kanske man blir lite rädd. Det är någonting vi måste jobba med, säger Bissarnas mittfältsmotor Magnus Karlsson.

Det dåliga spelet höll i sig i början av andra och det var först när Mauricio Funes gjorde 1-0 i den 66:e minuten som hemmalaget kunde börja spela ut igen. NBIS skapade flera bra chanser och borde ha gjort fler mål. Segern mot Nybro var mycket viktig för Nyköping som nu hakar på toppskiktet i division 2 östra Götaland.

– För tabelläget var det givetvis jättebra men segern betyder nog mer för självkänslan och självförtroendet. Vi vet vad vi kan och nu vill vi börja spela bra fotboll igen, säger Magnus Karlsson.

Martin Brunelius
martin.brunelius@sr.se