VINGÅKER

Nytt schema döms ut av personalen

Det jäser bland personalen på de särskilda äldreboendena i Vingåker när nya scheman nu ska införas, scheman som innebär färre personal på avdelningarna.

 

Personalen anser sig inte kunna sköta sitt jobb och tycker att schemat gjorts enbart utefter ekonomi utan att ta hänsyn till vårdtyngden.

– Vi ska arbeta efter helgschema och då blir det tomt på avdelningarna när vi går in till de boende, säger Kerstin Andersson på Gläntans demensboende.

Det nya schemat ska spara in en och en halv miljon.

Olle Olsson är socialnämndens ordförande i Vingåker. Han menar att det är verksamheterna som inte har varit tydliga.

– Problemet är att man från verksamheten måste beskriva det här ordentligt och säga hur mycket personal det går åt. Det går inte att man först föreslår en budget och sen skulle den inte längre gälla, utan man ska anställa folk precis som man tycker. Det är det vi reagerar emot.

– Jag har kallat in nämnden den 10 juni för att diskutera den uppkomna situationen. Naturligtvis kommer vi att följa det här, för det får inte uppstå allvarliga fel i säkerheten mot de boende.

Fredrik Lorenzoni
fredrik.lorenzoni@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".