VOLLEYBOLL

Erik Bylund debuterade i landslaget

I fredagens EM-kval mot Belgien satt Vingåkers Erik Bylund kvar på bänken matchen igenom. I förlustmatchen mot Grekland i lördags spelade han hela matchen. 
– Det var en speciell känsla att få representera Sverige på planen, förklarade debutanten. I söndags var han bidragande till segern mot Storbritannien.  

Erik Bylund spelar till vardags i Elitserielaget Vingåker. Där gjorde han bra ifrån under säsongen och blev därför uttagen till EM-kvalet i Volleyboll. I helgen spelade landslaget tre matcher i Belgien. Efter två förluster mot värdnationen och Grekland vann Sverige mot Storbritannien med 3-1. Erik Bylund svarade för en stark kämpainsats och fyra poäng i vinstmatchen enligt Svenska Volleybollförbundet.

I och med segern mot Storbritannien har Sverige fortfarande chansen att gå till EM som spelas 2009. Nästa helg åker Erik och landslaget till Aten där nya matcher väntar mot Belgien, Grekland och Storbritannien. Vinnaren i gruppen går direkt till EM. Tvåan får fortsätta spela i kvalomgång 3.

– Vi måste vinna mot Belgien i Aten berättar Bylund.

JOEL HAMBERG
joel.hamberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".