eskilstuna

"Fler vuxna skulle göra skillnad"

Det behövs en fältgrupp som jobbar uppsökande och förebyggande mot ungdomar i Eskilstuna, det säger Mimmi Westanå som är fältande socialsekreterare på arbetsmarknads- och familjeförvaltningen.
Som vi berättat tidigare så efterlyser ungdomar fler vuxna ute på stadens gator.

– Det skulle vara väldigt bra om vi blev några fler som jobbade så att det blev lite fler vuxna ute, säger Lotta Prennfors är ungdomssamordnare på Kultur- och fritidsförvaltningen.

För fyra år sen togs de fältassistenter bort som var ute alla dagar i veckan, kvällar och helger året runt. Fältassistenterna jobbade uppsökande och förebyggande för att stödja ungdomar i deras egna miljöer.

Sedan fältassistenterna togs bort så har, enligt Lotta Prennfors och Mimmi Westanå, de förvaltningar som jobbar mot ungdomar blivit duktiga på att samverka över förvaltningsgränserna och med polisen.

Men samverkan till trots så har all förebyggande uppsökande verksamheten fått stått tillbaka. Från att det funnits fältassistenter dagligen så kommer Lotta Prennfors och Mimmi Westanå ut på fält två till tre gånger i månaden.

– Det är ju glest med vuxna ute men vi gör det bästa vi kan med de resurser vi har menar, men blev vi fler så skulle vi kunna göra stor skillnad om vi kunde vara ute bland ungdomarna kvällar och helger menar Mimmi Westanå.

Johanna Iggsten
johanna.iggsten@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".