Nyköping

Peter Öberg till final

Ingen av de svenska orienterarna hade några problem att ta sig vidare till final på medeldistansen vid EM i Lettland. Peter Öberg från OK Hällen i Stigtomta utanför Nyköping är i final efter dagens kval.

Bäst sprang de båda tidigare bronsmedaljörerna Emma Engstrand och Helena Jansson som vann sina försöksheat. Emma Engstrand blev tidigare i veckan trea i långdistansen och för Helena Jansson blev det samma placering på den inledande EM-sprinten. Linnea Gustafsson, Sofie Johansson, Annika Billstam och Lina Persson är också finalklara.

Emil Wingstedt har så här långt i EM lyckats ta två medaljer, guld på sprinten och brons på långdistansen. I medeldistanskvalet visade svensken att han vill slåss om flera tätplaceringar genom att kvala in som tvåa i sitt heat. Även David Andersson, Anders Holmberg, William Lind, Mats Troeng och Peter Öberg springer final.

Finalen i medeldistans avgörs på lördagen.

TT/SR Sörmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista