sörmland

Ingen bättring för synskadade i länet

Synskadade i Sörmland kan inte räkna med några större satsningar på förbättrad rehabilitering under den här mandatperioden. Det säger centerpartisten Inger Sköld, i landstingets nämnd för handikapp och habilitering.

Landstinget Sörmland fick hård kritik i Synskadades riksförbund, SRF:s undersökning i början av veckan, men Inger Sköld ser det som naturligt att det ser olika ut i olika landsting.

Det var i måndags som vi berättade om synskadades riksförbunds undersökning där de jämför hur rehabiliteringen för synskadade fungerar i de olika landstingen.

Sörmland hamnar i botten bara tre poäng från det landsting som kom sist.
Brister i individuella rehabiliteringsplaner, långa väntetider och bara hälften så mycket pengar per person till hjälpmedel i Sörmland jämfört med det landsting som satsar mest är några exempel på brister i Sörmland enligt.

Inger Sköld ska representera den styrande borgerliga landstingsalliansen i den politikerutfrågning som SRF anordnar i Eskilstuna, hon ser det mest som en fråga om pengar.

Per Thyrén
per.thyren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista