Barnomsorgen i Vingåker hotas

30 tjänster ska bort inom barnomsorg och skola i Vingåker nästa år, enligt det sparförslag som barn och utbildningsnämnden ska ta ställning till idag, tisdag.
11 miljoner kronor mindre än beräknat får nämnden och det leder till besparingar. Både kommunal och lärarföbundet protesterar mot sparförslaget. Madelene Hedenberg i lärarföbundet i Vingåker tycker förslaget är oacceptabelt. Barn- och utbildningförvaltningen föreslår bland annat att det ska bli fler barn per anställd i förskolan, att det blir fler barn per anställd på fritidshemmen och att förskoleklasserna går tre timmar om dagen istället för fem som de gör nu. Madelene Hedenberg tycker att det är drastiska sparkrav och är orolig över att Vingåker inte ska få del av de särskilda statsbidragen för fler vuxna i skolan, eftersom förvaltningen har föreslagit att de ska spara.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista