katrineholm

Kommunen och polisen i nytt samarbete

För att göra Katrineholm tryggare och för att få ner brottsligheten har polisen och kommunen nu skrivit på ett samarbetsavtal.

Tanken är att man ska jobba mer samordnat med några utvalda områden, berättar Susanna Trehörning som är områdeschef vid polisen.

– Det har ju pågått en massa bra arbeten redan innan, skillnaden nu är att vi samlar krafterna och jobbar mot samma mål, säger Trehörning.

Det avtal som kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström och länspolismästaren Mats Kirestam skrev på igår fokuserar på tre områden som man vill arbeta extra med. Det är klotter, trafiksäkerhet och alkohol och drogmissbruk som ligger bakom mycket av våldet på stan under kvällar och helger.

Tanken är att polisen ska skriva liknande avtal med alla kommuner i Sörmland.

SR Sörmland träffade några katrineholmsbor på stan och de reagerar så här på det nya samarbetet:
– Det verkar vara en bra satsning.. speciellt nu när man har barn själv så tänker man ju på hur det kommer att bli om några år då de ska vara ute och fara runt.
– Det är bra att man kan känna sig trygg när man går ut.

Nästa steg i Katrineholm är att bestämma mer exakt hur man ska förebygga brottsligheten inom de prioriterade områdena, säger polisen Susanna Trehörning.

– Vi hoppas på att få en tryggare kommun än vad vi har idag säger kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström om avtalet.

Helena Sannemalm
helena.sannemalm@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista