FLEN/FORSSA

Krismöte om usla Forssavägen

Vägen är i uselt skick.
Det tycker Forssaborna i Flens kommun om sin väg och har därför bjudit in Vägverket och byggföretaget NCC till ett möte för att övertyga dem om att vägen måste byggas om.

Roger Eriksson, som är lantbrukare använder vägen flera gånger i veckan när han kör i sin traktor. Han tvingas stundtals över på fel sida av vägen för att undvika de värsta groparna för att skona lasten och sin traktor.

– Men det finns en sträcka på 200 meter som är riktigt bra, säger han.

Han är långt ifrån ensam utefter den elva kilometer långa vägen som tröttnat på de tusentals lagningar, gropar, sprickor, gupp och små kurvor. Anders Lagerstedt är en annan.

– Jag kör här två gånger om dagen eftersom jag pendlar till Stockholm. Jag måste åka den här vägen till och från järnvägsstationen, säger han.

– Vägens skick är för jävlig, säger han.

För att påverka Vägverket, som sitter på pengarna till vägförbättringar har Forssaborna nu bjudit in till möte för att reda ut begreppen.

Lotten Herman är avdelningschef där och den som ska delta i mötet.

– Jag vet att vägen är i uselt skick, medger hon, men skyndar sig att tillägga:

– Men vi har gott om vägar i dåligt skick och måste prioritera mycket hårt och det vi går efter är hur starkt trafikerad vägen är. De vågar med mest trafik repareras först, klargör hon.

Den politiken lär inga möten i världen ändra på så de Forssabor, som tror på snabba åtgärder efter mötet på torsdag är nog en smula överoptimistiska.

Åsa Stöckel
asa.stockel@sr.se
Urban Hedqvist
urban.hedqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista