Nyköping

NH flyttas ned en division

Nyköping Hockey flyttas ner från allsvenskan till division ett kommande säsong. Det beslutade elitlicensnämnden på onsdagen. Anledningen är att klubben inte har den ekonomi som krävs för att spela i hockey allsvenskan.

Ordföranden i klubben Göran Forssberg säger att klubben idag har en stabil ekonomi och förutsättningar för att spela i allsvenskan. Han säger därför att klubben kommer att överklaga elitlicensnämndens beslut till hockeyförbundet.

– Hade verksamhetsåret bestått av 13 månader hade vi klarat oss, säger Forssberg till Sveriges Radio Sörmland och tillägger att han anser att nämnden ser allt för strikt på ett datum.

Det gäller den 30 april då klubben var tvungen att visa en positiv balansräkning.

Ytterligare en förening ligger under lupp av liganämnden och har ännu inte fått klartecken för allsvenskt spel kommande säsong. Två allsvenska föreningar har redovisat negativt eget kapital för räkenskapsåret. De har godkända handlingsplaner men måste redovisa plus i kassan nästa år.

Så sent som förra veckan betalade Nyköping en hyresskuld på 1,3 miljoner kronor till kommunen. Men fortfarande redovisar alltså klubben minus.

SR Sörmland/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista