Vingåker

Yxbeväpnad man rånade bank

SEB-banken i Vingåker rånades strax efter klockan 10 på torsdagen. Enligt polisen var det en ensam gärningsman beväpnad med yxa, som rånade banken och han ska ha fått med sig en hittills okänd summa pengar. Polisen koncentrerade vid lunchtid spaningarna till Forssaområdet. Vittnen hade sett en motorcykel passera i hög hastighet på Forssavägen, från Vingåker i riktning mot Forsa, enligt polisen. 

Efter rånet försvann mannen på en mörk MC som saknade registreringsnummer. Ingen människa skadades i samband med rånet, enligt polisen.

Polisen från Östergötland och Örebro var snabbt ute för att spärra av de större vägarna ut ur Sörmland.

– Han kan ju ta vilken väg som helst på sin motorcykel och vi kan omöjligt bevaka alla småvägar ut ur länet, säger Svante Melin, chef på avdelningen grova brott hos polisen i Sörmland.

Den misstänkte är, enligt polisen 190 centimeter lång och var klädd i svarta kläder och svart hjälm. Han försvann från platsen på en svart motorcykel av glidartyp utan registreringsskylt. Polisen i Katrineholm är intresserad av uppgifter från allmänheten om iakttagelser av mannen eller motorcykeln. Tipsen tas emot på telefon: 0150-73011.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".