Robert Karlsson
KATRINEHOLM

Karlsson i tätstriden i US open

Robert Karlssons fina golfform håller i sig. Första rundan i US open gick han på ett under par och är med i toppen.
– Det känns bra, jag är riktigt nöjd, säger Karlsson till TT.

Karlsson har spelat bra hela våren och radat upp framgång efter framgång i Europa och det fortsatte även i Torrey Pines i Kalifornien där årets andra major avgörs. På torsdagskvällen svensk tid låg han ett tag fyra under par och var då i ensam ledning. Men treputtar på tre hål gav tre bogeys på de sista sju hålen vilket gjorde att han kom i mål på ett under par, totalt 70 slag. Efter första rundan ligger Karlsson femma, två slag från ledning.

Lovordar banan
– Jag har ju spelat bra under våren och jag är nöjd att jag kunde fortsätta med det här. Det var det jag ville när jag åkte hit, säger Karlsson som lovordar banan.
– Det är en riktigt bra och väldigt vacker bana. Det är ingen omöjlig ruff som den kan vara men greenerna är ganska svåra. Det är kul att spela här.

Även för Carl ”Big dog” Pettersson fungerade spelet bra under den första rundan. Den långtslående svensken gick på par och ligger på nionde plats. Även om Robert Karlsson och Carl Pettersson spelade väldigt bra riktades förståeligt nog nästan all uppmärksamhet mot bollen med Adam Scott, Phil Mickelson och världsettan Tiger Woods.

Snett för Woods
US open är Woods första tävling sedan majorn US masters för två månader sedan då han kom tvåa bakom skrällen Trevor Immelman. I återkomsten till tävlingsbanan gick det snett på en gång för golfens store dominant. Utslaget på första tee gick rakt ut i ruffen och han tvingades nöja sig med en dubbelbogey på första hålet, något han dock inte var ensam om. Sedan lyckades Woods göra tre birdies men ett par bogeys innebar att han till slut var ett över par. För Phil Mickelson blev det par och Adam Scott slutade på två över par.

Efter första rundan leder dock överraskande de båda amerikanerna Kevin Streelman och Justin Hicks. Båda hade 68 slag, tre under par. Utöver Karlsson och Pettersson är ytterligare sex svenskar med i årets upplaga av US open, ett nytt deltagarrekord för Sverige. Det är bara USA, England och Australien som har fler spelare.

Och även Daniel Chopras 73 slag, Fredrik Jacobsons 74, Jesper Parneviks 77 och Henrik Stensons 78 slag räckte för att ta sig vidare till andra rundan. Niclas Fasth med en trippelbogey, en dubbel och en blandning av birdies och bogeys får också han fortsätta efter totalt 78 slag.

Johan Edfors med sex bogeys och en dubbelbogey för hela 79 slag är den enda svensken som inte gått vidare.

Stockholm (TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".