NYKÖPING

Nyköpings hockey överklagar nedflyttning

Nyköpings hockeys styrelse beslutade igår att överklaga licensnämndens beslut i förrgår att flytta ned laget till division 1.
– Räddar inte det Nyköpings hockey kvar i hockeyallsvenskan är vi beredda att driva frågan till Riksidrottsförbundet, säger klubbens ordföranden Göran Forssberg.

Vid gårdagens styrelsemöte i Nyköpings hockey var nedflyttningen till Division Ett det stora numret. Beslutet som togs av hockeyallsvenskans licensnämnd i onsdags är inget som klubben kommer att acceptera utan strid. Enligt klubbens ordförande Göran Forssberg har klubben 30 dagar på sig, innan ett överklagande måste lämnas in till Svenska Hockeyförbundets förbundsstyrelse.

– Vi måste bli ännu tydligare med att visa att klubbens ekonomi nu är sanerad, budgeten inför nästa säsong visar på plus, konstaterar Göran Forssberg.

Skulle det visa sig att hockylaget inte att få rätt av hockeyförbundets styrelse så tänker man enligt Forssberg fortsätta diskussion.

– Vi kommer att driva det här till vägs ände vilket innebär att vi överklagar det vidare till Svenska riksidrottsförbundet, säger Göran Forssberg.

Klubbens stridsvilja innebär att det kan komma att bli en lång period av ovisshet om var laget kommer att spela. Om beslutet om nedflyttning inte går att rubba så har klubben därför en plan B.

– Det är att se till att tiden i division 1 i så fall blir så kort som möjligt, säger Göran Forssberg.

Per Thyrén
per.thyren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".