Krispaket för Katrineholm

På onsdagen presenterade näringsminister Björn Rosengren ett statligt krispaket för Katrineholms kommun. Det innehåller bland annat satsningar på utbildning och andra kompetenshöjande åtgärder. Marita Bengtsson, kommunalråd i Katrineholm, är nöjd med krispaketet, trots att det där inte framkommer några konkreta förslag till nya jobb.
Regeringen tillsätter en särskild grupp på AMS som tillsammans med närings- och teknikutvecklingsverket, NUTEK, ska försöka skapa nya ersättningsjobb i västra Sörmland. Närmare 1500 anställda riskerar sina jobb på Scania, FCI och Flextronics och staten försöker nu satsa extra resurser för att de anställda ska få ökad kompetens och utbildning för att lättare få andra jobb. Tanken är också att få nya företag till västra Sörmland. En satsning på vägar och kommunikationer ingår också i krispaketet. Den tidigare industriministern Tage G Pettersson ska förhandla med Scania för att diskutera effekterna av en flytt från Katrineholm till Södertälje. Vad detta betyder konkret är oklart. Petersson ska också ha kontakt med kommunen och facken på Scania.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista