SÖRMLAND

Satsning på kvinnofrid

Kvinnofridsarbetet i Sörmland prioriteras med nya pengar från Länsstyrelsen. Drygt två miljoner kronor ska fördelas över fem av länets kommuner för arbete mot våld i nära relationer. I år är det Eskilstuna, Flen, Katrineholm, Nyköping och Strängnäs som får bidrag för att genomföra olika projekt.

Sen ett par tillbaka driver Länsstyrelsen projektet ”Sörmland för Barn och Kvinnofrid” tillsammans med kommunerna och kvinnojourerna. Målet är att att göra stödet för våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld, mer rättsäkert. 

Länssamordnaren och projektledaren Ann Sandberg på Länsstyrelsen säger att det är glädjande att det lokala kvinnofridsarbetet i länet alltmer börjar bli ett prioriterat område i kommunerna.

Sammanlagt disponerar Länsstyrelsen tre miljoner kronor under 2008 för arbetet mot våld i nära relationer. Det enligt ett regeringsbeslut från 15 februari 2007.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".