Krikik mot lobbyföretaget Nyköping Östgötalänken

Lobbyföretaget Nyköping Östgötalänken får nu hård intern kritik för hanteringen av inkommande handlingar. Det här sen bolaget, trots att det fått flera veckor på sig, inte kunnat svara på vart en viktig handling tagit vägen.
Det var i mitten av mars som Sveriges Radio Sörmland begärde ut en handling på Nyköping-Östgötalänkens kontor i Nyköping. Handlingen, ett remissyttrande från Kungliga Tekniska Högskolan KTH i Stockholm, finns angiven som inkomna synpunkter i en sammanställning av remissvar i bolagets redogörelse för tidigt samråd. Men bolagets handläggare kan inte hitta handlingen, trots intensivt letande och kontakt med andra personer inom företagets administration. Yttrandet har nu, flera veckor senare, inte återfunnits och handläggaren säger att det inte går att utesluta att flera viktiga handlingar kan saknas eftersom registreringen av inkomna handlingar tidigare hade stora brister. Bolagets VD Anders Lundberg lägger nu locket på och säger att han inte vet om yttrandet finns kvar, men gör det det så är det en icke offentlig arbetshandling. Men Kjell Håkansson, som är ledamot av Nyköping Östgötalänkens styrelse, säger att det är är allvarligt. -Det här bolaget som huvudsakligen har kommunala intressenter är ställt under kommunallagens bestämmelser om offentlighet, så att tillgången till det här materialet ska ju öppen för vem som helst.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".