20 miljoner i överskott

Det blir ett överskott på drygt 20 miljoner för barn- och utbildningsförvaltningen i Eskilstuna, enligt en ny delårsprognos.
Det är en förbättring med 10 miljoner jämfört med halvårsprognosen. Det beror bland annat på ökade intäkter från barnomsorgsavgifter. Flera delar inom förvaltningen går med underskott jämfört med de ekonomiska ramar man fått tidigare, särskolan, kostnaderna för personliga assistenter, flyktingundervisning, förskolan och grundskolan. Största delen beror på ombyggnationen av Stålforsskolan. Antalet barn i förskolan ökar och det finns, enligt rapporten, 61 barn fler än vad det finns pengar budgeterat för vilket motsvarar en kostnad på 3,5 miljoner. Fler barn i förskolan kan leda till ett ökat behov av särskilt stöd, menar förvaltningen. Resultatet i år för förskola och grundskola beräknas bli minus drygt 2, vilket är 5 miljoner bättre än förra årets resultat. Men ekonoimin ser olika för förskolorna. Men de flesta kommer att klara av att få ekonomisk balans i år. Gymnasieskolan väntas gå med 6 miljoner i överskott, men färre elever från andra kommuner gör att budgeterade intäkter från andra kommuner där dom eleverna bor, minskar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista