Kritik mot avvisningsbeslut

Den sörmländske riksdagsledamoten, kristdemokraten, Björn von der Esch från Vagnhärad engagerar sig nu i fallet med Maia, en 29 årig kvinnlig journalist från Georgien och hennes två barn som enligt beslut i utlänningsnämnden ska avvisas.
Myndigheterna vägrar pröva hennes fall eftersom hon först kom till Finland innan hon sökte asyl i Sverige. Björn von der Esch anser att lagarna som reglerar det här måste ses över. I förra veckan så berättade vi om 29 åriga Maia från Georgien och hennes två barn som utlänningsnämnden beslutat att avvisa eftersom hon först varit i Finland innan hon kom till Sverige och Sörmland för ett år sen. Hennes juridiska ombud har nu lämnat in en ny ansökan om uppehållstillstånd efter att läkare intygat att Maias psykiska tillstånd är mycket dåligt, hon hotar bland annat med att ta sitt liv. För att såna här saker inte ska upprepas så anser alltså Björn von der Esh att det måste till lagändringar och han tror att finns ganska stora chanser att så sker.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista