3G frågan hanters olika

De kommunala fastighetsbolagen i länet har olika inställning till att låta sätta upp 3G-sändare på hustaken. Katrineholms Fastighetsbolag KFAB har sagt ja till att låta företagen sätta upp sändare på taken, medan Nyköpingshem har sagt nej.
Christer Gustavsson VD för Nyköpingshem säger att det känns inte helt klarlagt vad strålningen innebär för hyresgästerna som bor alldeles i närheten. Nyköpingshem sa nej till 3G-antenn på hustaket. Men i Katrineholm har KFAB sagt ja. En antenn sitter på Kungsgatan 19, där komvux ligger, en sitter på vingåkersvägen 23 och den tredje sitter på nyhemsgatan 48. Kurt Andersson på KFAB säger att de har följt de allmännyttiga bostadsbolagens rekomendationer och skrivit de avtal med som behövs. Han säger också att man inte har informerat hyresgästerna om att antennerna skulle sättas upp.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".