Lärare kräver mätning av 3G-strålning

En av 3G-antennerna i Katrineholm sitter på KomVux hus på Kungsgatan. Lärarna där vill nu mäta hur mycket strålning de utsätts för från 3G-sändarna. Conny Thorselius, skyddsombud för lärarna anslutna till LR säger att det är flera lärare som känner oro efter att de fått reda på att de har en 3G-antenn på taket.
Ju fler höga master som sätts upp runt om i sörmland desto fler som överklagar, men de antenner som sätts upp på taken behövs det inget bygglov för, det är fastighetsägaren som avgör om bolagen får sätta upp 3G-antenner på taken. De kommunala fastighetsbolagen i länet har olika inställning till att låta teleoperatörerna sätta antenner på taken. Nyköpingshem har sagt nej och tycker tekniken känns osäker, Medan Katrineholms fastighetsbolag KFAB har sagt ja. Skyddsombudet på Komvux Conny Thorselius säger att flera lärare på skolan är besvikna på att de inte fick information om att 3Gsändarna sattes upp.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".