Fördomar mot homosexuella inom försvaret

Åtta av tio homosexuella som jobbar inom försvarsmakten upplever att attityden mot homosexuella är negativ. Det enligt en uppsats om homosexuellas situation i försvaret. Nu pågår ett arbete för att förändra attityderna inom försvaret. På P10 i Strängnäs ska personalen därför genomgå en utbildning, berättar stabschefen Ulf Tengbrand.
Alla såväl officeerare, civilanställda och värnpliktiga ska delta i utbildningen som hålls under våren och som ska förändra den negativa attiden mot homosexuella inom försvaret. Försvarsmakten ska dessutom tillsammans med polisen och kyrkan specialgranskas av arbetslivsinstitutet. Detta eftersom det alltså visat sig att åttio procent av de homosexuella inom försvaret berättat att de bemöts på ett negativt sätt. Men fackorföranden på P10, Rolf Nordlund tycker inte att attityderna mot homo- och bisexuella är negativa på hans regemente: - Jag som fackordförande inte varit med om att någon särbehandlats på grund av homosexualitet eller någonting liknande, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".