Strejkvarsel för dagispersonal i Eskilstuna

Fackförbundet Kommunal har utökat sitt strejkvarsel till att gälla också alla Kommunalanslutna barnskötare och dagbarnvårdare i Eskilstuna. Totalt berörs 341 dagbarnvårdare 46 barnskötare ner av det nya strejkvarslet, som gäller i början av maj.
I den pågående konflikten så kräver Kommunal lönehöjningar på 5.5 procent, men arbetsgivarna går inte med på det. -Jag tycker att det är bra att vi med handling visar hur lågavlönade vi är idag, säger Marita Stachurski som jobbar på Krongatans dagis i Eskilstuna. Hoppas verkligen att det ger gora resultat nu, att de inser att vi behövs och vi är också värda mer lön än vad vi har idag. -Inne på vår avdelning blir det bara en person kvar med 18 barn, och det går inte, då får vi stänga, säger Marita Stachurski. Och Liselotte Jansson har sin dotter på 5 1/2 år på Krongatans dagis, undrar hur hon ska göra nu. -Jag undrar om jag kan vara hemma några dar och passa henne, säger Liselotte Jansson, men jag tycker att det är bra att de strejkar eftersom de behöver mera pengar. Socialdemokraten Jörgen Danielsson, ordförande i Barn och utbildningsnämnden i Eskilstuna kommun, kan inte säga exakt hur strejkvarslet slår, men säger att det kommer att märkas i barnomsorgen i Eskilstuna. Sammanlagt berör Kommunals varsel drygt 500 Kommunalanslutna löntagare, bland annat parkeringsvakter, i kommunen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".