Konsumrånare gripen i Torshälla

En av de två män som misstänks för det väpnade rånet mot Konsum Triangeln i Eskilstuna i tisdagskväll och ett rånförsök mot en campingvärd och husvagnsägare i Kungsör i måndags greps av polisen i Torshälla på onsdagen.
Den bil, som misstänks ha använts vid rånet, en vit Nissan bluebird, och rånförsöket, har också hittats och den ägs av den 26-årige mannen som är misstänkt. Han förnekar misstanken om att han skulle ha dragit kniv mot husvagnsägaren, men han är misstänkt för försök misshandel och försök till stöld. Förnekar 26-åringen är anhållen för händelsen i Kunsgör, för försök till misshandel och försök till stöld, men fortfarande är han inte delgiven misstanke om rånet mot Konsum. Polisen uppger att den fortfarande inte har tillräckliga bevis som räcker för att han ska vara skäligen misstänkt för rånet mot Konsum. Själv har han förnekat brott och sagt i polisförhör att hans bil stals natten till tisdagen, vilket skulle betyda att någon annan skulle ha utfört rånet. Polisen har fortfarande inte identifierat den andre personen, som misstänks för Konsumrånet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".