Råntrend i Eskilstuna

Den senaste veckan har flera grova rån inträffat i Eskilstuna. Både mot butiker och enskilda personer. Och det kan röra sig om samma personer som utfört de grova rånen, menar Peter Bergkvist, stationsbefäl på polisen i Eskilstuna.
-Visst har det funnits förut, men det här är en ny trend här, just nu i alla fall, som vi får bita tag i, säger Peter Bengkvist. I tisdags rånades Konsum Triangeln i Eskilstuna, i förrgår rånades en hamburgerrestaurang vid Parken Zoo under pistolhot, och så sent som igår rånades Konsum Triangeln igen. För det första Triangeln-rånet greps en 26-årig man, som sen släpptes. Det är oklart hur mycket pengar som rånarna kommit över, men polisen utesluter inte att det kan vara samma rånare. Polisen har signalement och söker efter vittnen. Den senaste tiden har det också inträffat flera personrån, bland annat drabbades en man i 50-årsåldern, som blev nedslagen och rånad på Fristadstorget i Eskilstuna, natten mot i onsdags. Natten efter det rånades en man i 20-årsåldern, som överfölls av fyra män, som också slog honom med en gatsten i huvudet och en 25-årig man rånades också vid Järntorget i Nyfors. Råntrenden gäller också personrån. -I hela landet har det varit ett uppsving för rån, ungdomar har inspirerats, och det har blivit en liten trend, säger Peter Bergkvist, de har uppfattningen att det här är ett lätt sätt att komma åt pengar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".