Ytterligare två butiksrån i Eskilstuna

En våg av rån sköljer in över Eskilstuna just nu. Vid lunchtid på måndagen inträffade ytterligare två väpnade rån mot livsmedelsbutiker i norra delarna av centrala Eskilstuna. Nu överväger polisen att tillsätta en ny rånkommission för att försöka lösa alla rån.
En pistolbeväpnad man greps misstänkt för de båda rånen. Han körde moped och polisen jagade honom genom centrala delarna av stan innan han greps. Enligt polisen kom mannen över växelkassan vid ett av de två rånen. Han anhölls senare under dagen. Ytterligare en man är anhållen för ett knivrån mot Spångahallen i Torshälla påskdagskvällen. Rånkommission På en vecka har det inträffat uppemot tio butiksrån och flera personrån i Eskilstuna - i flera fall har vapen använts. Polisen utesluter inte att det finns ett samband mellan butiksrånen, däremot tror man inte att det handlar om organiserade brott. En rånkommission tillsattes efter en våg av rån mot butiker i Sörmland i början av året. Ännu en rånkommission kan komma att tillsättas för att utreda de många rån som inträffat i Eskilstuna under den senaste veckan. Roland Larsson vid polisens kriminalavdelning sa under tisdagsmorgonen att polisen på tisdagen skulle ta ställning till om den ska tillsätta ytterligare en rånkommission eller hur arbetet annars ska fördelas. Några av rånen i Eskilstuna under den senaste vecka: 15 april: Rån mot Konsum Triangeln. Två yxbeväpnade män rånar butiken och försvinner med en okänd summa pengar. En 26-åring grips senare eftersom hans bil hade setts vid konsumrånet och vid ett rånförsök mot en husvagnsägare i Kungsör dagen innan. Han släpptes i brist på bevis. 17 april: Rån mot Max hamburgerrestaurang. Ensam man hotar personalen med pistolliknande föremål och får med sig en okänd summa pengar. 18 april: Rån mot Konsum Triangeln. Ensam pistolbeäpnad man hotar personalen och kommer över en okänd summa pengar. 20 april:: Rån mot Spångahallen, Torshälla. Knivbeväpnad man får med sig okänd summa pengar. En man i 20-årsåldern anhållen. 21 april: Rån mot Mardins Shop på Eleonoragatan och M&A-butiken på Gränsgatan. Ensam man får med sig växelkassan vid ett av rånen. Försvinner på moped och jagas av polisen genom centrala Eskilstuna och grips på Kungsgatan. 22 april: Rån mot taxichaufför, Lagersberg. Ensam knivbeväpnad man rånar taxichauffören på pengar och mobiltelefon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".