Personal sägs upp i Eskilstuna

12 anställda på datorteket och aktivitetscenter i Eskilstuna kommer att sägas upp på grund av besparingar och arbetsbrist. Det framgår av ett förslag till arbetsmarknadsnämnden. Inom de verksamheterna får arbetslösa möjlighet till sysselsättning i olika arbetsmarknadspolitiska program.
Men verksamheten går väntas få ett stort underskott och därför föreslås att nämnden den ska spara 800 000 kronor. Kommunens förslag är bland annat en följd av att Arbetsförmedlingen har dragit ned på arbetsmarknadspolitiska program. Oklart med avtal Enligt uppgifter från ansvariga på datorteket handlar det om 12 anställda som sägs upp. Antalet arbetslösa kommer vara oförändrat, men nästa års avtal mellan kommunen och Arbetsförmedlingen är inte klart och det är således oklart hur många platser Arbetsförmedlingen kommer att köpa av kommunen, säger ansvariga på datorteket.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".