Sörmländskt stöd för bombningar

USA:s attacker mot Afghanistan går nu in på femte veckan och medan Vänsterpartiet och miljöpartiet öppet har ifrågasatt bombningarna, så har övriga riksdagspartier hittills gett bombningarna sitt stöd.
En rundringning som Sveriges Radio Sörmland har gjort, visar att även flera sörmländska riksdagsledamöter stöder bombningarna. Den officiella partilinjen från kristdemokraterna socialdemokraterna och moderaterna har hittills varit att ge ett mer bestämt stöd FÖR bombningarna och den FN-resolution som antogs efter attackerna Av dom sju sörmländska riksdagsledamöter som Sveriges Radio Sörmland talat med, gäller det svaret även socialdemokraternna Anders Berglöv Michael Hagberg, och Reynold Furustrand, även om han tror att folkopinionen kommer leda till att situatoionen förändras. Miljöpartiets Maria Wetterstrand tycker det är fel att bomba å får inte helt oväntat medhåll av Charlotta Bjälkebring från vänsterpartiet som dock ser vissa poänger med bombningarna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista