KATRINEHOLM

Katrineholmshästar ej smittade av MRSA

Provsvaren från de sju hästar i Katrineholmstrakten som har varit nära en MRSA-smittade häst från samma område är klara. De sju hästarna har inte smittats av de resistenta bakterierna MRSA. Det konstaterar Statens veterinärmedicinska anstalt.

Den häst från Katrineholmstrakten som tidigare i sommar fick en infektionen med MRSA när den var inlagd för operation på Universitetsdjursjukhuset i Uppsala blev till slut så dålig att den fick avlivas.

Tre andra hästar, två från Enköpingstrakten och en från Västeråstrakten, har också smittats av MRSA och de har vårdats på SAMMA djursjukhus.

På djursjukhuset har man nu tagit prover från golv och väggar för att försöka spåra varifrån de allvarliga och ovanliga MRSA-bakterierna kommer ifrån.

Man ska också kontakta ägarna till de cirka 70 hästar som har vårdats på djursjukhuset sen början av sommaren för att se om de har problem med svårläkta sår vilket kan tyda på MRSA-bakterier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista