Butiker på landsbygden försvinner

Butikerna på landsbygden håller på att försvinna. Enligt Länsstyrlsen har tio landsbygdsbutiker i Sörmland försvunnit sedan 1996. Trenden är den samma i hela landet. Men nu ska Länsstyrelsen försöka vända trenden med ett antal aktörer.
Butikerna på landsbygden håller på att försvinna. Enligt Länsstyrlsen har tio landsbygdsbutiker i Sörmland försvunnit sedan 1996. Trenden är den samma i hela landet. För att vända trenden har regeringen gett Länsstyrelserna i uppdrag att ta fram lokala utvecklingsprogram för kommersiell handel för att motverka detta. Behovet av service ska utredas Ett av målen är att skapa en bra service i hela länet och bland annat ska Länsbygderådet ta reda på vilken service människor på landsbygden vill ha. De här frågorna diskuteras på ett möte i Flen på onsdagen. På det mötet deltar kommunerna, Konsumentverket, Posten och Länsbygderådet och handeln.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".