Katrineholm

Glas i sandlådan på förskola

Förstörelse och vandalism har drabbat Sörgårdens förskola i Katrineholm. Under ett halvårs tid har barnens leksaker bränts upp och krossat glas lagts i sandlådorna.

Förutom uppbrända leksaker har också glaskupor från taket skruvats loss och grävts ner i sandlådorna, vissa var krossade. Nu har fastighetsbolaget fått bort glaset och nitat fast nya glaskupor.

Personalen är orolig för att något ska hända barnen och skadegörelsen har inneburit att barnen inte får göra saker som de vanligtvis får.

– Det är viktigt att prata med barnen om det som hänt, säger Eva Dyrssen Wallén.

Fyra gånger har personalen polisanmält händelserna, men hittills har polisen ingen direkt misstänkt. Närpolisen i Katrineholm försöker att patrullera runt fritiset på kvällarna för att åtminstone avskräcka de som ligger bakom skadegörelsen.

Nu har personalen börjat samla ihop alla brända leksaker och också ta foton för att senare kunna lämna dem till polisen.

– För säkerhets skull måste alla leksaker ligga inomhus, berättar Eva Dyrssen Wallén.

Tomas Jordan
tomas.jordan@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista