Oxelösund

Vanligare med blufföretag som luras

Telefonförsäljare som försöker lura småföretag blir allt vanligare, inte minst på sommaren, uppger Svensk handel. Att skilja seriösa företag från skojare kan vara svårt, eftersom den som ringer ofta säger sig ringa från ett känt företagsnamn.

Håkan Berg i Oxelösund har blivit rejält trött på alla telefonförsäljare som dagligen ringer till hans företag med diverse erbjudanden.

När en kvinna som sa att hon var från TeliaSonera ringde och erbjöd en tjänst där Håkan skulle slippa samtal från försäljare så väcktes hans intresse.

Just för att erbjudandet lät för bra för att vara sant så kontaktade Håkan Berg Telia för att kontrollera erbjudandet.

Han fick då till svar att något sånt erbjudande inte fanns och när försäljaren sen åter ringde till Håkan så fick han det bekräftat genom att kvinnan la på luren när han frågade om namn och nummer. 

David Ringh på Teliabutiken i Nyköping säger att flera företag blivit uppringda om samma sak bara under den senaste veckan. 

– Telefonförsäljning borde förbjudas helt, säger Håkan Berg som är trött på att hans företagstelefon ständigt ringer.

Katarina Larsson
katarina.larsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista