SÖRMLAND

Kvicksundsbo segrade i stilrallyt Classic Lady

Kvicksundsbon Anette Hammar och hennes vänner Karin Larsson och Helena Andersson kammade hem förstapriset i stilrallyt Classic Lady, som inledde den klassiska cruisingveckan Classic Car Week i Rättvik.

- Det var helt underbart roligt, samtidigt som man är förvånad. Vi har ju vunnit två år i rad förut, säger Anette Hammar, som kommer från Kvicksund utanför Eskilstuna.

Just nu pågår Classic Car Week i Rättvik, dit nostalgiska bilentusiaster från hela landet har vallfärdat. Damrallyt Classic Lady, som inledde veckan, är inte ett rally där man tävlar om vem som är snabbast. Den 6 mil långa cruisingfärden går istället ut på att visa upp sina bilar med tillhörande tidsenlig klädsel.

Bilarna måste vara minst 30 år gamla och bara kvinnor får tävla. Anette Hammar kör själv en Chrysler New Yorker Cab från 1960 och hon satsade på Jackie Kennedy-stilen, med pillerbuk på huvudet och skor med höga smala klackar. Hon förklarar att det blir som att kliva in i en roll när man får på sig alla kläderna.

- Man blir som kläderna och bilen faktiskt. Det går inte att sitta och gå och stå hur som helst när man har underkläder som sitter som ett skruvstäd, höga klackar och hala handskar som man ska försöka ratta med.

Priset blev en kromad dalahäst med texten ”Puts och Kråm” - istället för ”Puss och Kram”.

Johanna Iggsten
johanna.iggsten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista