Fotboll

Oavgjort igen för Nyköpings BIS

Nyköpings BIS spelade återigen oavgjort i division 2 östra Götaland. Igår var det Kenty som stod för motståndet på Rosvalla och matchen slutade 2-2.

Även i denna match var det hemmalaget NBIS som inledde klart starkast och tog efter en kvart ledningen med 1-0. Jonatan Hansson hittade Pontus Holmström med ett perfekt inlägg som efter två försök satte bollen i mål. Tio minuter senare var det Hansson som på nytt visade sin känsliga högerfot när han serverade Dago Funes öppet mål. Trots det massiva övertaget kunde BK Kenty reducera fem minuter senare efter passivt agerande i hemmaförsvaret. Innan halvleken var slut hade gästerna också kvitterat.  

– Vi blir något passivare i spelet. Det behövs inte mycket, förklarar Nyköpings tränare Gunnar Bratt den första halvlekens avslutande kollaps. 

Den andra halvleken var riktigt tråkig och inget av lagen kunde etablera något ordnat spel utan utnyttjade mest motståndarnas misstag. När matchen var slut var det ändå Nyköpings spelare som var mest besvikna mycket på grund av de inledande trettio minuterna då laget var riktigt bra. 

Nyköpings BIS ligger nu på femte plats, hela sexton poäng efter suveräna serieledaren Sleipner. Målsättning att vinna serien har därför redigerats något. 

– Vår målsättning är att vinna nästa match och förbättra vårat spel hela tiden. Det känns som att vi ändå har tagit ett kliv framåt från förra matchen mot Lindsdal, trots resultatet, säger Bissarnas tränare Gunnar Bratt.

Martin Brunelius
martin.brunelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista