Golf

Anna bästa amatör i British Open

Anna Nordqvist från Torshälla blev tredje bästa svenska och bästa amatör när British Open i golf färdigspelades igår.

British Open för damer avgjordes på Sunningdale Golf Club och efter fyra ronders spel var det inte svenskor som Annika Sörenstam och Sophie Gustafson som folk pratade om. Det var istället 21-åriga Anna Nordqvist från Torshälla som fick störst rubriker. Hon gick runt på 285 slag (70-73-69-73), ett sämre än Sörenstam och Gustafson, vilket räckte till en delad 42:a plats samt den tunga titeln bästa amatör. Tidigare i somras vann Nordqvist British Amateur Open i Skottland, vilket öppnade för spel med proffsen. Något hon klarade med bravur.

– Jag är jätteglad. Det har varit en jätterolig vecka. Jag tycker att jag har spelat stabilt hela veckan även om jag inte fått till alla delar av spelet, säger Anna Nordqvist, som tillsammans med colombianskan Maria José Uribe, var de enda av totalt sju amatörer som klarade kvalgränsen.

Trots att Anna har haft tätkänning under tävlingen har hon inte känt sig stressad.

– Det är självklart att det har varit lite extra nervöst stundtals men jag är här för att se och lära så jag tycker bara att det här har varit kul, säger Anna.

Som amatör får man inte några prispengar. Ett faktum som Anna tar lätt på.

– Det är inte det viktigaste just nu eller något jag lägger energi på.

Vann tävlingen gjorde koreanskan Ji-Yai Shin på 18 under par.

Martin Brunelius
martin.brunelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista