SÖRMLAND

Moderat splittring i FRA-frågan

De sörmländska moderaterna är splittrade i FRA-frågan. Kommunstyrelsens ordförande i Gnesta, Henric Sörblad, gick på måndagen ut på DN Debatt och krävde att regeringen arbetar om FRA-lagen. Det möter nu kritik från det egna partiet. ’

I debattartikeln som Henric Sörblad skrivit under tillsammans med 13 andra moderata kommunpolitiker, krävs att Försvarets Radioanstalt inte ska kunna avlyssna Internet- och mobilkommunikation mellan personer som inte misstänks för brott. Sörblad tycker att regeringen nu borde börja lyssna på väljarna och förstå att FRA-lagen saknar folklig förankring och att den borde göras om från grunden.

Men att såpass många moderater så tydligt och så offentligt går emot den egna partilinjen är farligt, menar Jan Carle kommunstyrelsens ordförande i Nyköping.
– Jag är besviken på de som gör det här för de skadar vårt parti, det skadar regeringen, det stärker oppositionen och det kan ju aldrig vara meningen med vårt politiska arbete, säger han.

Tomas Jordan
tomas.jordan@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista