SÖRMLAND

Svårt få kontakt med SOS-alarm

I helgen kunde vi berätta om en person som försökt larma SOS-alarm men inte fått något svar och sedan dess har flera personer hört av sig till Radio Sörmland.
Anita Filipsson i Katrineholm vaknade mitt i natten av en explosion och kunde se rök och eld från ett hus längre bort. Hon larmade men fick inget svar från SOS-alarm.

Och fler har hört av sig till Radio Sörmland.
Sune Karlsson körde för en tid sedan på E4: an utanför Nyköping och kom ifatt en bil som vinglade oroväckande på vägen. Sune ville varna andra trafikanter och försökte larma polisen via SOS-alarm. Han försökte flera gånger och signalerna gick fram men ingen svarade och efter några minuter gav han upp.

Tidigare har vi berättat om Ulf Fors som tillsammans med sin fru blev vittnen till en villabrand i Tystberga. Ulf ringde flera gånger men fick aldrig något svar från SOS-alarm.
Ulf och Sune ringde från sina mobiltelefoner men Anita i Katrineholm hon ringde från sin bostadstelefon och när hon inte fick något svar så blev hon förstås upprörd.

Jonas Carnesten
jonas.carnesten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista