Fortsatta protester mot skolnedskärningar

Protesterna växer mot nedskärningarna inom skolan i Strängnäs. Den här gången är det Stallarholmens barn- och ungdomsförening som är orolig över vad kraftiga nedskärningar ska innebära för barnen, framförallt de med behov av särskilt stöd.
Föreningens ordförande, Yvonne Knuutinen hävdar bland annat att besparingarna innebär att barn med behov av särskilt stöd inte kommer få den undervisning de behöver. Därför föreslår hon bland annat att kommunala pengar omfördelas så att skolan och barnomsorgen prioriteras framför andra kommunala verksamheter. "Inte brutala nedskärningar" Strängnäs kommun ska använda tidigare överskott på 48 miljoner till det underskott som var förra året och det som förväntas i år. Det beslutade fullmäktige igår. Ulf Kristersson, moderaternas ekonomiske talesman säger till SVeriges Radio Sörmland att det betyder att kommunen inte lika snabbt och brutalt behöver genomföra de nedskärningar som är aktuella.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".