SÖRMLAND

Oppositionen kritisk

Oppositionen i Landstinget är kritisk till den nya landstingsledningens underlag till sparåtgärder. Moderaten och förra ordföranden i landstingsstyrelsen, Lotta Finstorp, säger att man börjar i fel ände när man skriver en lista på åtgärdsförslag, utan att först ha kommit överens om övergripande mål och visioner.

– Vad jag kan se så finns det ingen utstakad väg med tydliga besked, det är lösryckt, säger Lotta Finstorp. Har man ett så stort underskott så går det att göra snabba lösningar. Men man måste också titta på konsekvenserna, för det är inte alltid säkert att det är bästa lösningen att lägga ner, säger Lotta Finstorp.

Kristdemokraten Marie-Louise Forslund-Mustaniemi, numera i opposition, säger att det är svårt att göra stora förändringar.

– Det kräver stort politiskt mod att göra sådana här förändringar. Vi lyckades ju inte i regnbågsalliansen, det återstår att se hur den nya majoriteten kommer att lösa det, konstaterar Marie-Louise Forslund-Mustaniemi.

Petra Levinson
petra.levinson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista