SÖRMLAND

NTF varnar för vägarbete

Det är bara en tidsfråga innan det sker en olycka på väg 52 mellan Stigtomta och Hållet i Nyköping. Det säger Lars Nordquist, som är verksamhetsansvarig för trafiksäkerhetsorganisationen NTF Sörmland.

På vägen så gör Vägverket just nu beläggningsarbeten och de bilister som kommer på väg 611 från Enstaberga får ingen information alls om vägarbetet. Plötsligt får man mötande trafik på samma körbana och ingen information om vilken fart man ska hålla, säger Lars Nordqvist som anser att risken för olyckor är uppenbar.

– Jag tycker det skulle finnas klarare regler kring hur vägarbeten utmärks, alternativt borde de som utför dessa se till att de följs. Som det är nu är det en tidsfråga innan det sker en olycka, säger Lars Nordquist.

Det finns kurser i arbete på väg som Vägverket håller i, där finns det tydliga regler för hur utmärkning av vägarbete ska ske, både rörliga och mer permanenta.

– Vägverket borde följa upp sina entreprenörer så att de sköter den här biten för annars finns det risk för att det som borde vara olycksfritt, arbetsplatsen, istället blir platsen för arbetsplatsolyckor, säger Lars Nordquist.

– Jag hoppas det blir en klar förbättring och att det inte sker någon olycka den här gången, avslutar Lars Nordquist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista