SÖRMLAND

Otydliga vägskyltar kompletteras

Vägskylten för tättbebyggt område fyller inte sin funktion. Skylten betyder att tillåten hastighet är 50 kilometer. Men nu tvingas Vägverket sätta upp vanliga hastighetsskyltar för att få bilisterna att förstå.

Är man ovan vid det här kanske man inte känner igen det och sänker kanske inte sin hastighet, säger Gunilla Ragnarsson är trafikingenjör på Vägverket.

En rektangulär skylt med svart stadssiluett mot vit bakgrund betyder max 50 km i timmen. Skylten finns bland annat vid Strängnäs och Oxelösund.

Men många vet alltså inte vad den betyder. Och därför har man nu bestäm att skyltarna ska kompletteras med en hastighetsskylt senaste den 1:a November. De sörmlänningar som Sveriges Radio Sörmland har pratat med tycker att det är en bra idé.

– Det är inte så bra om man blir fälld får fortkörning när det inte ens står vilken hastighet som gäller, så det känns rättvist att man lägger till en till skylt, Brad Tomkin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista